Az ember szeretet világnapján

Az ember szeretet világnapján

Az emberszeretet világnapján megálltak a járókelők és szíveket színeztek

, valamint kiválasztottak egy-egy erényt, amit leginkább méltónak találtak a másokkal való méltányos bánásmódhoz.
Az út a boldogsághoz nonprofit szervezet önkéntesei Budapesten a XIII. kerületben állítottak fel egy méretes felületű, előre nyomtatott plakátot, melyen kiszínezhető szívek és méltányos viselkedésmódok voltak. Rengetegen részt vettek a játékban és kiszíneztek egy szívet. Az egyetlen felület nem is bizonyult elegendőnek, mert annyian megálltak, hogy ezzel a gesztussal is kifejezzék más emberek iránti szeretetüket, hogy gyakran várni kellett, mire hozzáfértek a táblán elhelyezett interaktív plakáthoz.
Talán meglepő egy ilyen világnap, hiszen az emberszeretetnek természetes dolognak kellene lennie, azonban a világ és Magyarország sajtó hírei nem azt mutatják, hogy általános lenne az alapvető erények gyakorlása. Ezért egyáltalán nem felesleges, amikor önkéntesek olyan erényekre hívják fel a figyelmet, mint: szeretet, kedvesség, jólelkűség, becsületesség, tisztelet, méltányosság, hűség, megbocsátás, tolerancia, igazságosság, udvariasság, sportszerűség, megbecsülés, barátságosság.

Hogyan bánjunk egymással?

Ezen a napon több generáció is jól megfért egymás mellett; volt amikor kisgyerekek és nyugdíjasok egyszerre írtak a felületre.
Az út a boldogsághoz nonprofit szervezet L. Ron Hubbardnak azzal a mottójával látta el plakátot, ami így hangzik: „Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy Te szeretnéd, hogy ők bánjanak veled!” Ez egy fejezete is Az út a boldogsághoz könyvnek és ennek az alapelvnek korábbi változatai több ezer évre tekintenek vissza, még a kínai birodalmak korából is ismert, azután jelenlegi időszámításunk kezdetét követően is többször felbukkant a Közel-Keleten és Európában is.

 

Az önkéntesek ezen a napon szürkületig várták azokat, akik ezzel is szerették volna kifejezésre juttatni, hogy egyetértenek bizonyos alapvető erkölcsi normákkal, különös tekintettel azokra az erényekre, melyek ismerete és gyakorlása sokkal élhetőbbé teszik mindannyiunk számára a hétköznapok világát is.