Etikus Iskola Program

Előadás – Konzultáció – Bevezetés

(Az Etikus Iskola Program egy eleme)

Pedagógusok, diákok és szülők a megmondhatói, hogy mennyi lelki fájdalmat okoz az iskolák mindennapi életében egymás megértésének, tiszteletének hiánya, a szabályok ismeretének és a szabályokkal való egyetértés hiánya, a szabályok semmibe vétele és az iskolai agresszió.

Persze ahány iskola, annyiféle aránya és súlya van a jellemző viselkedési nehézségeknek. Néhány helyen alig érezhető ellentét és kiközösítés a diákok között, míg máshol csak lelkes pedagógusok áldozatos munkája teszi többé-kevésbé élhető hellyé az iskolát.

Mindenhol elkél azonban egy kicsivel több tisztelet a pedagógusok irányában és a szülők felé is.

 

Megbecsülés

Az Etikus Iskola Program egy átfogó megoldás az iskolai viselkedés színvonalának emelésére, más diákok, tanárok és szülők nagyobb megbecsülésére.

A gyerekek törekszenek a jóra, és eleinte kiváló az igazságérzetük. Később különböző negatív felnőtt és gyerek minták, valamint saját tapasztalataik alapján letérhetnek arról az útról, amit ők jónak életek meg vagy amit a környezet jónak nevez. Megfelelő képzés és gyakorlat segítségével azonban visszanyerhetik magukat és másokat megbecsülő állapotukat.

Ebben segít a teljes Etikus Iskola Program, amiben részt vehet egy-egy osztály vagy a teljes iskola.

 

Az Etikus Iskola Program

A program díjmentes iskolák számára. Egy napos képzéssel indul a tanárok számára, mert magát a programot ők folytatják csoportjukkal, osztályukkal. A foglalkozások száma a diákok korától, képességeiktől és a közösségen belüli viszonyoktól függően 24-30 alkalom.

A program alapvető elemei a Szabálytisztelet Helyreállítása, huszonegy szabály megismerése és gyakorlása, ha pedig egy közösség pályázik is a részvétel mellett, akkor annak leírása, hogy honnan hová jutottak.

Erősítheti a program hatását, ha a szülők az iskola szervezésében részt vesznek az Alapítvány által szolgáltatott Gyermeknevelési Előadáson, ami másfél óra hosszú. Ez abban segít, hogy a szülők otthon megőrizzék, de legalább ne csökkentsék a gyerekeknél az iskolában elért pozitív változást.

Egy-egy osztály benevezhet az évente kiírt Etikus Iskola Program Pályázatba, melynek keretében tavasszal elismerések, díjak kerülnek kiosztásra. A pályázatba benevezhetnek teljes iskolák is, ha a programban részt vesz az osztályok vagy a csoportok minimum 20%-a, vagy legalább 3 osztály.

Szeretné az Etikus Iskola Programot iskolájában vagy osztályában?

 

Töltse ki az alábbi űrlapot!

Érdeklődés díjmentes iskolai / óvodai programok iránt

További iskolai programok

Iskolai Etikai Kódex
Iskolai Elfogadás Program
Etikus Iskola Program
A legjobb benned van! interaktív előadás középiskolásoknak

További iskolai előadások

Agresszió kezelési előadás tanári karnak
Hivatásom tanár - motivációs előadás
Gyereknevelési előadás szülőknek

További óvodai program

Óvodai Elfogadás Program