Mutass jó példát! Országos Gyerekpályázat Ünnepélyes Díjátadója

Mutass jó példát! Országos Gyerekpályázat Ünnepélyes Díjátadója

Június 8-án került megrendezésre a Mutass jó példát! országos gyerekpályázat ünnepélyes díjátadója. A pályázaton több, mint 2.000 gyerek indult és több, mint 80 iskola.

A szervező Virágozz és Prosperálj Alapítvány, a nemzetközi Az út a boldogsághoz kampány keretén belül közel 1000 gyerek, pedagógus, szülő részvételével ismerte el a jobbnál jobb pályamunkákat, melyekben a gyerekek óvodás kortól egészen a gimnáziumi korosztályig egyéniben és csoportos kategóriákban mutatták be mi mindenben lehet, tudnak jó példát mutatni a természetvédelemtől elkezdve társaik tanulásban való segítéséig.

A díjátadó Szandi Hercegnő sodró ritmusú gyermek programjával indult, ahol kicsik és nagyok önfeledten énekeltek, táncoltak.

Az esemény fénypontja a pályázók elismerése, a díjak átadása volt. Köszönhetően a program nem kis létszámú támogatójának, minden gyermek ajándékkal, és ami ennél is fontosabb büszkeséggel térhetett haza, hiszen alkotásáért a többiek elismerését is megkapta. Hatalmas taps fogadta a színpadra érkező gyerekeket és tanáraikat.

A gyerekpályázat Az út a boldogsághoz Magyarország program keretében idén már 6. alkalommal került megrendezésre, minden évben más értéket tűzve zászlajára, melyet kicsinyek és nagyok rajzaikban, festményeikben, de akár valamilyen tevékenységben is megmutathatnak, életre kelthetnek.

Az idei pályázatra több, mint 600 csoportos és egyéni pályamunka érkezett be megmozgatva családokat, óvodákat, iskolákat határon innen és túl, hiszen pályamunkák Erdélyből is érkeztek. A sikeres program sorozat nem áll meg, már szeptembertől folytatódik. A idei pályázat mottója: “Légy barátságos!”

És egy szülő visszajelzése, ahogy ő éli meg gyerkei indulását a pályázaton:

“Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat a díjátadón! Köszönjük szépen,hogy részt vehettünk! Örömmel tapasztaltam, hogy mennyire érdeklődőek a gyerekek a természet iránt, nagyon ügyesek és kreatívak! Gyönyörű szép alkotások voltak a kiállításon! A gyerekeim minden évben nagyon várják,az aktuális témát amiről rajzolhatnak! Egyet sajnálok,hogy kevés iskola és kevés óvoda tud az Önök “példamutató programjairól”! A neten természetesen megtalálható, de gondolom nem mennek fel az intézmények a netre napi szinten! Én szívesen mondom,akinek csak tudom,hogy milyen jó!! Gratulálok a csapathoz és a “háttérben segítő emberekhez”! Fantasztikus csapatmunka az egész díjátadó levezetése!!!
Sok sikert kívánunk Önöknek a folytatáshoz, mert már kiskorban tudjuk a gyerekeket a természet szeretetére nevelni!!! Remélem, hogy mások is elismerik,majd az Önök munkáját “egy díjátadón”, ahol Önök lesznek majd a díjazottak!????????????” Tisztelettel: Hajnalka